Groepstherapie in Utrecht Leidsche Rijn

Voordelen van groepstherapie:
  • je leert enorm veel van het leerproces en thema's van andere groepsleden;
  • je krijgt enorm veel erkenning en steun van anderen, al is het alleen in de ervaring dat je niet de enige bent die worstelt met persoonlijke vraagstukken;
  • andere groepsleden bieden een rijkheid aan paradigma's en oplossingsrichtingen met betrekking tot hetgeen waarmee je worstelt; 
  • je kunt onmiddellijk experimenteren met nieuw gedrag in de groep;
  • groepstherapie is goedkoper dan individuele therapie en dure ontwikkelingstrajecten.

Opzet en kosten
Als je je aanmeldt, beginnen we met een kennismakingsgesprek/intake. Aan de hand daarvan beslissen we of groepstherapie geschikt is voor je. Als je al een cliënt van mij bent (geweest) volstaat een kort (skype)gesprek. 

Voor groepstherapie committeer je je telkens aan 10 bijeenkomsten. Daarna besluit je of je verder gaat. De bijeenkomsten zijn twee wekelijks en duren 2 à 2,5 uur. Desgewenst is tussen de sessies door individuele therapie of andere vormen van ondersteuning mogelijk.

Groepstherapie wordt gefactureerd als gestalttherapie. De meeste ziektenkostenverzekeringen bieden een gedeeltelijke vergoeding voor gestalttherapie in de aanvullende pakketten. Het is raadzaam altijd eerst telefonisch contact op te nemen met de verzekeraar, ook als je verzekering nog niet voorkomt op de lijst. Doorverwijzing door een huisarts is niet nodig, je kunt rechtstreeks contact opnemen.